Георги Гьоков: Това правителство денонощно се тресе от скандали

1
Според депутата кабинетът трябва да си ходи
Според депутата кабинетът трябва да си ходи Видео: NOVA

Според депутата кабинетът трябва да си ходи

„Нашата позиция е, че това правителство цялото трябва да си ходи – като се започне от министър Тагарев и може би някъде на по-заден план и министър Хинков”. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA бившият министър на труда и социалната политика и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков. Според него, ако е имало проблем между Хинков и директора на „Пирогов”, то той е трябвало да бъде решен в съда, а не да се превръща в политически скандал.

Денонощно се тресат скандали, няма решения в полза на хората. Единственото нещо, което се случва, е пазарене кой да овладее властта, кой да овладее регулаторите, кой да овладее ключовите позиции в държавата”, заяви Гьоков.

По думите му кабинетът заслужава оценка Слаб 2, тъй като не се занимава с приоритетите на държавата, а напасва сглобката. „Към моята оценка ще се присъедини целият български народ”, заяви Гьоков.

Депутатът каза, че БСП няма яснота какви ще бъдат промените в Конституцията, кое ще отпадне и кое ще се приеме на второ четене. Във вторник БСП организира среща с конституционалисти, за да се чуе мнението на експертите. „Конституцията има някакви проблеми, явно в съдебната власт, защото няма доволен от съдебната система в България”, допълни Гьоков. Според него обаче това, което се предлага от управляващите, не е „читаво” и работещо. Той допълни, че от БСП обмислят и свои предложения за промени в основния закон.

Гьоков каза още, че в дневния ред на НС ежеседмично присъстват точки, които са свързани с решения за Украйна. За предоставянето на военна помощ депутатът попита кой решава коя техника е с отпаднала давност, за да бъде преотстъпена на Украйна.

За дерогацията Гьоков коментира, че решението за прекратяването ѝ е грешка. Ако държавата упражнява сериозен контрол и да търси сметка за високите цени, ще бъде по-добре, отколкото да се занимава с премахване на дерогацията, съзирам зад тези мераци по-други желания. Например – овладяването на „Лукойл” от „наши хора”, заяви Гьоков.

Според него Бюджет 2024 е „копи-пейст” на този от тази година, с корекции в минималната работна заплата, приети под натиска на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари