Корнелия Нинова: Продават държавата вече през Конституцията

0
Лидерката на БСП алармира, че през Конституцията се правят опити да си уредят разпределянето на регулаторите в държавата
Лидерката на БСП алармира, че през Конституцията се правят опити да си уредят разпределянето на регулаторите в държавата Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Лидерката на БСП алармира, че през Конституцията се правят опити да си уредят разпределянето на регулаторите в държавата

„Всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки помежду им в сглобката – за пари, власт и разпределяне на порции. Това, което хората не виждат е, че решенията не се вземат в парламента, продължава този модел на задкулисие и на скрити игри някъде по кабинетите им. Накрая се поднасят едни готови решения, които пък също се променят в рамките на деня. И всяко следващо решение на сглобката е по-лошо и по-опасно от предишното. Това е агония за държавата и колкото по-скоро това правителство и мнозинство се разтурят, толкова по-добре за България.“, каза Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора, където е на третата поредна среща, които ръководството на партията организира с новоизбраните кметове и общински съветници, този път от областите Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол.

Лидерът на БСП се спря и на темата за конституционните промени: „Така както вчера минаха в парламента, няма да останат в окончателния вариант на Конституцията. Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в законите и не веднъж сме казвали, че корупцията става законна и затова не може да се преследва. Сега вдигнаха равнището и с основния закон. Там продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции вече през Конституцията.“

Нинова алармира, че през Конституцията се правят опити да си уредят разпределянето на регулаторите в държавата.

Независимите институции, които трябва да регулират и икономика, и бизнес, и политика, и държава – ще бъдат определени и разпределени, включително през Конституцията, на три порции. Това е увековечаване на това управление за години напред“, предупреди лидерът на българските социалисти.

Тя коментира думите на Бойко Борисов, че промените за двойното гражданство при министрите ще остане, като абсурд. „Това означава да ни управляват хора, които служат на интересите на два народа. Немислимо е за българския национален интерес“, заяви Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари