Георги Георгиев: Терзиев дължи обяснения за погрома

1
Общинският съвет зове за оставка за ръководството на БФС
Общинският съвет зове за оставка за ръководството на БФС Снимка: Lap.bg

Общинският съвет зове за оставка за ръководството на БФС

Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление, това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички.

Това каза общинският съветник в София от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев по повод на тежките инциденти в центъра на столицата. "Настоявам кметът г-н Терзиев и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се. Щетите от този погром ще го плащат софиянци", каза още той и подчерта: Кметът носи пряка отговорност за безредиците. Не го казвам аз, общинският съветник Георгиев. Пише го в закона:

"Чл. 44. (1) Кметът на общината: 4. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2014 г.) отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи". Неадекватна оценка на ситуацията и неадекватни мерки, които водят до лош резултат.

"София не се управлява с апели във Фейсбук и по телевизиите. А от виновници за случващото се в българския футбол - ръководството на БФС и Борислав Михайлов - оставка!", подчерта Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Точно така, а?
    Кмет от 4 дни, но той ви е виновен, а? Нещастници герберастки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари