Георги Георгиев от БОЕЦ осъди прокуратурата!

0
Държавното обвинение е осъдено да плати 3 000 лева обезщетение за забраната за напускане на страната на боеца и неговата съпруга
Държавното обвинение е осъдено да плати 3 000 лева обезщетение за забраната за напускане на страната на боеца и неговата съпруга

Държавното обвинение е осъдено да плати 3 000 лева обезщетение за забраната за напускане на страната на боеца и неговата съпруга

След заведените дела от БОЕЦ срещу участието на Пеевски в евроизборите и кампанията ни срещу избора на Гешев, през лятото на 2019г. във Видин бе изпратен от Пеевски екип мутри, които в продължение на три дни издевателстваха над Георги Георгиев и семейството му представяйки се за журналисти. Полицията умишлено не реагира на всички сигнали и след като Георгиев защити съпругата си и себе си прокуратурата му повдигна обвинения. По време на досъдебното производство му бе наложена мярка "подписка“.

По това поръчково дело Георгиев вече е осъден на първа инстанция на пет месеца затвор и осем хиляди лева.

Това пишат от Гражданското движение БОЕЦ на сайта си.

В същото време на съпругата на Георгиев предстоеше трансплантация на бъбрек, на която той бе донор. След двукратни откази за лечение в България те бяха принудени и намериха решение във Франция. Планувана бе и дата за изследвания и трансплантация в Гренобъл, Франция. Пет дни обаче преди семейството да замине, прокуратурата на мафията наложи ЗАБРАНА на Георги Георгиев за напускане на страната с аргумента, че в прокуратурата е постъпил донос, че Георгиев е искал да напусне страната с цел да се укрие от правосъдието! Георгиев лично е информирал прокуратурата многократно преди това за датата и целите на пътуването.

След медиен и обществен натиск прокуратурата бе принудена да отмени наложената забрана и трансплантацията бе осъществена. Още тогава Георгиев заяви, че това е опит за убийство, а адвокат Камен Добрев доказа, че наложената забрана е незаконна, което е пряко доказателство, че това е умишлена репресия заради дейността на БОЕЦ.

В края на 2020г. Георги Георгиев представляван от боеца адвокат Камен Добрев заведоха дело по Закона за отговорност на държавата срещу Прокуратурата заради причинените щети с неправомерно наложената забрана!

С решение: № 315

гр. Видин 19.07.2021 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Видинският районен съд, гражданска колегия в публичното заседание на седемнадесети юни през две хиляди двадесет и първа година в състав:

Председател: НИНА НИКОЛОВА

Р Е Ш И:

ОСЪЖДА П. на Р.Б., със седалище гр.С., бул.В. №2 да заплати на Г.Б.Г. с адрес *** с ЕГН ********** сумата от 3000.00 /три хиляди/ лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди за периода 05.11.2019г. – 06.11.2019г., вследствие незаконосъобразно взета с Постановление от 31.10.2019г. на Окръжен прокурор при ОП Видин мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“, ведно със законната лихва, считано от 12.11.2019г. до окончателното издължаване, както и разноски по делото в размер 10.00 лева.

В останалата част до пълния претендиран размер на иска за присъждане на обезщетение за причинени неимуществени вреди ОТХВЪРЛЯ същия.

ОСЪЖДА П. на Р.Б., със седалище гр.С., бул.В. №2 да заплати на адвокат К.Д. от АК С. сумата от 440.00 лева адвокатско възнаграждение.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Видински окръжен съд в двуседмичен срок от връчването на страните.

Решението е публично и може да се запознаете с него на сайта на Районен съд Видин.

Дори и най-бруталните криминални организации и мафиотски структури, както в България, така и в чужбина са малко примерите за по голяма мерзост. Да се опиташ да осуетиш животоспасяваща операция, за да накажеш човек заради неговата гражданска позиция и дейност е присъщо само най-мракобесните диктаторски режими .

Сега Прокуратурата е ОСЪДЕНА на първа инстанция, но тепърва предстои всички отговорни да понесат лична отговорност! Борисов, Гешев, Пеевски, Цацаров и компания трябва да понесат персонална отговорност за извършените престъпления!

БОЕЦ водим своите битки срещу мафията и корупцията и за справедливост, правова държава и демокрация вече осем години. Платихме и плащаме ужасна цена за дързостта си да се изправим директно срещу мафията и да не правим компромиси със своите цели и принципи.

Благодарим на всички граждани и организации, които ни подкрепяха и подкрепят през годините. Битката продължава!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари