Георги Георгиев остава в ареста още 30 дни

0
Адвокатите му не обжалваха отказа на Районния съд да го пусне от ареста
Адвокатите му не обжалваха отказа на Районния съд да го пусне от ареста Снимка: БГНЕС

Адвокатите му не обжалваха отказа на Районния съд да го пусне от ареста

След като миналия понеделник Районният съд в Стара Загора не уважи искането на защитата да бъде променена мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия Георги Георгиев, на 26 години, адвокатите му не обжалваха това определение на съда, макар че можеха за го направят в тридневен срок. По тази причина утре, 5 септември, Окръжният съд няма да заседава по мярката, съобщи "24 часа".

Георгиев е в ареста по обвинение, че е отправил закани за убийство към 18-годишната Дебора Михайлова. Той е обвинен още, че е нанесъл две средна телесни повреди на момичето, но по това обвинение мъжът няма мярка за неотклонение, както и за това, че чрез принуда е остригал насила част от косата му.

Защитата поиска промяна на мярката за неотклонение, след като обяви, че направената ДНК-експертиза не открила биологичен материал от Дебора по дрехите на Георги, с които прокуратурата твърди, че бил облечен по време на престъплението. Освен това намерената стъпка от обувка на местопрестъплението не била негова.

Самият обвиняем отрича да е извършил престъпление спрямо момичето, а защитата му настоява разследването на бъде преместено в друг съдебен район, тъй като, според адвокатите, в Стара Загора прокуратурата била предубедена и работела под натиск.

Районният съд в Стара Загора обаче на 28 август т.г. прие, че обвинението не е голословно, а е подкрепено с множество доказателства, установени с доказателствени средства. Според съда, от събраните до момента доказателства, преценени в съвкупност и в тяхната логическа и последователна взаимосвързаност, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянията, за които е обвинен. Тежестта на повдигнатите обвинения и обстоятелството, че е осъждан, сочат за съществуваща реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан.

С оглед фактическата и правна сложност на делото, характера на деянията и извършените до момента процесуално следствени действия, наказателното производство се развива в разумен срок, намира съдът. И още, че няма основания, които да налагат изменение или отмяна на взетата мярка за неотклонение задържане под стража.

На основание чл.65, ал.6 от НПК, съдът определи срок от 30 дни, в които ново искане за изменение на взетата мярка е недопустимо, така че в следващия един месец Георги Георгиев ще остане в следствения арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари