До 10 години затвор грозят нападателя на Дебора

1
Прокуратурата в Стара Загора повдигна три обвинения срещу нападателя на Дебора и внесе обвинителният акт в съда
Прокуратурата в Стара Загора повдигна три обвинения срещу нападателя на Дебора и внесе обвинителният акт в съда Снимка: Фризьорски салон Magama

Прокуратурата в Стара Загора повдигна три обвинения срещу нападателя на Дебора и внесе обвинителният акт в съда

Георги Георгиев обезобрази с макетно ножче 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора през юни т.г.

"Внесен е обвинителният акт, в който има обвинения за извършени престъпления, свързани с насилие, принуда, с причиняване на множество увреждания, заплашване за убийство спрямо пострадалото 18-годишно момиче. Стигна се до заключителния етап на разследването и предаването на лицето на съд. В 5-месечен срок за разследване се събраха множество доказателства, бяха изготвени тежки и трудни експертизи. Наблюдаващите органи и разследващи прокурори ежедневно и упорито работиха по случая. Влизаме в съдебна фаза на производството", каза Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Стара Загора, предаде БНТ.

Първото обвинение срещу 26-годишния мъж е, че с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление закона предвижда наказание от 2 до 10 години.

Второто обвинение е, че мъжът е принудил Дебора да претърпи нещо против волята ѝ и я подстригал, като употребил за това сила и я е удрял с юмруци. Законът предвижда за това престъпление до 6 години затвор.

Третото обвинение е, че от април до 25. 06. 2023 г. шест пъти я е заплашвал с убийство. За това престъпление се предвиждат също до 6 години.

Прокуратурата съобщи, че са направени 6 експертизи от 20 вещи лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари