Георги Ганев: Референдумът за еврото е закъснял с 18 години

0
Паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е абсолютно задължително, каза депутатът от ДБ
Паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е абсолютно задължително, каза депутатът от ДБ Снимка: БГНЕС

Паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е абсолютно задължително, каза депутатът от ДБ

"Референдум за еврото можеше да има, но преди да са подписани международни договори. В този смисъл искането за референдум е закъсняло с 18 години." Това каза в предаването "Панорама" по БНТ икономистът Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

Според него паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е абсолютно задължително, но след въвеждането на единната европейска валута.

При 3 процента дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, каза той по отношение на бюджета. "Приоритетът на България трябва да е чрез бюджета да се осигури стабиност. Аз съм четвърти парламент и досега не ми се е случвало в комисията да приемаме нормален бюджет като време", каза Ганев.

Заявката на Министерския съвет в момента е за умерено харчене, аз дори имах очакване за по-малко. Но както каза г-жа Десислава Атанасова, има социални сфери, които очакват повече.Така че очаквам напрежение, прогнозира той. С Асен Василев били от различни школи, но се разбирали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари