Георги Атанасов: Боби Михайлов бе избран така, както Борисов в продължение на десетилетия

0
По думите му “статуквото във футбола” вече е победено морално заради малката разлика между Михайлов и Бербатов.
По думите му “статуквото във футбола” вече е победено морално заради малката разлика между Михайлов и Бербатов.

По думите му “статуквото във футбола” вече е победено морално заради малката разлика между Михайлов и Бербатов

Всичко е в рамките на абсурда. Борислав Михайлов бе избран така, както Бойко Борисов беше избиран в продължение на три мандата и повече от десетилетие. Публична тайна е, че така наречената "платформа", която е схема за консумация на властта на Боби Михайлов, е базирана върху няколко компонента. Единият е привличане на корпоративната клиентела. Същото прави и Борисов, схемата е отиграна. Борисов използва спортните страсти, за да си осигурява електорат чрез назначени "по обществена поръчка" собственици.

Това заяви в предаването “Алтернативата” журналистът Георги Атанасов, цитиран от FROG NEWS

Повод за коментара му е скандалният избор на нов изпълком на Българския футболен съюз. Борислав Михайлов спечели с 11 гласа преднина пред основния си опонент Димитър Бербатов, а според най-добрият голмайстор на България изборът е компрометиран. Бербатов обяви, че ще търси правата си в съда.

Борислав Михайлов бе изхвърлен от БФС от Борисов и 19 месеца по-късно изведнъж се прибра в леговището си, което неясно как е осчетоводило парите на УЕФА. Статуквото във футбола се върна”, посочи Атанасов.

По думите му “статуквото във футбола” вече е победено морално заради малката разлика между Михайлов и Бербатов.

“11-те гласа не са статистическа грешка, а жесток автогол. Ясно е за нормално мислещите хора, че тези гласове са резултат на корупционни схеми и груби фалшификации. Надявам се и сега Агенцията по вписванията да отхвърли регистрацията на новия-стар изпълком на БФС след опорочените избори и от там нататък юристите около Бербатов да докажат всичко. Като играта с кворума. Бойко Борисов по същия начин си играеше с кворума в парламента, както Михайлов”, посочи още журналистът.

По думите му публична тайна е, че така наречената “платформа” на Борислав Михайлов, която е схема за консумация на власт, стъпва върху няколко компонента.

Единият е привличане на корпоративната клиентела. Същото прави и Борисов, схемата е отиграна. Борисов използва спортните страсти, за да си осигурява електорат чрез подставени собственици. Назначени "по обществена поръчка" собственици. Така вървяха финансовите потоци. Пита ли някой данъкоплатците на Пловдив дали искат да се изсипят 5 милиона? Хубаво е да се строи, но за всички, по критерий и държавна програма. А не според електоралния интерес”, смята журналистът.

Връзката с ДПС и новият стар изпълком на Българския футболен съюз пък била елементарна - Камен Костадинов.

“Камен Костадинов е известен бивш депутат от ДПС и е човек, който има влияние в Делиормана. Този човек е личен приятел с Наско Сираков и Боби Михайлов. Той неслучайно бе поставен да води конгреса. Демонстрацията беше "Власт се взема, но не се дава". Вероятно ДПС ще осребри тази подкрепа с 11-та поредна титла на отбора от Делиормана. По веригата следват бонуси в други посоки”, смята Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук