Футболен клуб издигна официално кандидатурата на Димитър Бербатов

0
Пирин (Гоце Делчев) го номинира за кандидат за президент на БФС
Пирин (Гоце Делчев) го номинира за кандидат за президент на БФС Снимка: Facebook

Пирин (Гоце Делчев) го номинира за кандидат за президент на БФС

Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия Конгрес на 15-и март.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени днес в деловодството на централата.

Становището на клуба от Гоце Делчев е подписано от председателя на Управата Андон Смилянов в съответствие с клубния Устав, а също така Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите, съобщава БТА.

Пирин (Гоце Делчев) е на 1-о място в областната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона. Клубът е известен със създаването на много значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, блатята Илко и Димитър Пиргови, както и днешния национален вратар на България Даниел Наумов.

Освен Димитър Бербатов, като кандидати за поста президент на БФС вече се заявиха актуалният изпълняващ длъжността Михаил Касабов, издигнат от Славия, техническият директор Георги Иванов - предложен от Добруджа, Манол Иванов. Намерение да участва в изборите имат също така президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и бившия защитник на Левски и на националния отбор на България Илиан Стоянов.

Борислав Михайлов подаде оставка от поста през декември след много силен обществен натиск, предизвикан от безредици в центъра на София по време и след Европейската квалификация България – Унгария на 16-и н оември 2023-а.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари