Георг Георгиев: Има и вариант Мария Габриел да си остане външен министър и да не се случи ротацията

1
Според депутата от ГЕРБ от ПП-ДБ са начертали червени линии
Според депутата от ГЕРБ от ПП-ДБ са начертали червени линии Снимка: Георг Георгиев / Facebook

Според депутата от ГЕРБ от ПП-ДБ са начертали червени линии

"Външно министерство трябва да бъде имунизирано от всякакъв тип опити за политиканстване или за политическо присвояване. Николай Денков може да упражнява международна дейност и като образователен министър, какъвто е разписано в споразумението, че трябва да бъде. Денков сам поиска да бъде вицепремиер с ресор образование и министър на образованието", заяви в "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който е бивш заместник министър на външните работи.

Според Георг Георгиев има и вариант Мария Габриел да си остане външен министър и да не се случи ротацията, което може да се окаже разумна алтернатива.

По думите му от ПП-ДБ са начертали червени линии.

"Опитват се да ни убедят колко е разумно да вземат още едно министерство", допълни Георг Георгиев.

Той добави, че външнополитическия профил на Мария Габриел е изключително по-сериозен и по-авторитетен отколкото на другия претендент за поста на външен министър.

"Това мнозинство е благодарение на компромиси, които ГЕРБ направи. ГЕРБ е причината Николай Денков да има зад гърба си мандат от 9 месеца като премиер. Искаме стабилността да се запази", каза още Георг Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари