Предлагат Ваньо Танов за почетен гражданин на Русе

0
Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници
Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници

За следващото заседание на Общински съвет - Русе ще бъде внесено предложение за удостояване на ген. Ваньо Танов с почетното звание "Почетен гражданин на град Русе".

Това заяви от трибуната на местния парламент председателя чл.-кор. проф. Христо Белоев, цитиран от Топ Новини.

Той направи това изказване по време на обсъждането на номинацията на Нешка Робева за същото звание. Общинският съветник Мирослав Славчев (Атака) направи изказване, с което призова местния парламент да "намали темпото", с което се гласува това звание, тъй като съществува опасност от неговата девалвация. Проф. Белоев се съгласи с коментара, но направи уточнението, че предстоящото предложение за удостояване със званието на ген. Танов със сигурност няма да повдигне подобни съмнения. 

Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а поклонението пред тленните му останки събра в Русе множество политици и държавници. Голяма част от професионалния му път е извървяна именно в Русе, където през 1995 става началник на Второ РПУ- Русе, което постига най-добрите резултати в България.

За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. До смъртта си ген. Танов бе директор на агенция "Митници". 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари