Ген. Мутафчийски: Решението за извънредното положение е политически въпрос

4
Въпроси, на които аз не мога да отговоря
Въпроси, на които аз не мога да отговоря Снимка: БГНЕС

Решението за отмяната на извънредното положение е политически въпрос и не мога да коментирам.

Това заяви директорът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, след като получи като дарение 6 линейки от бизнесмена Петър Манджуков, предаде репортер на БГНЕС.

Извън контекста на събитието за дарението ще бъда съвсем кратък – това са политически въпроси, на които аз не мога да отговоря“, заяви проф. Мутафчийски.

Пред медиите директорът на ВМА заяви, че Манджуков традиционно е един от големите дарители на болницата. „Един от първите хора, които се обади когато стана ситуацията с COVID-19, с желанието да направи много голямо дарение и както виждате то вече е факт“, обясни Венцислав Мутафчийски.

Двамата са обсъждали точно от какво има нужда болницата. “Винаги с г-н Манджуков, когато сме обсъждали дарение, сме се водили от един принцип – да бъде дълготраен актив за ВМА“, каза още председателят на оперативния щаб.

Дарените реанимобили са от най-висок клас, напълно оборудвани, съобщи още ген. Мутафчийски и изказа дълбока признателност за дарението.

В момента за спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите 10 минути, как ще се постъпи в първия час, продължи Мутафчийски.

Дано примерът ми бъде последван. Искам заможните хора на България, които успяха да използват масовата приватизация и придобиха големи предприятия, бизнеси, също да обърнат лице към обществото.Това е основното ми послание“, заяви Петър Манджуков и след това връчи документите за шестте линейки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари