ГДБОП: Разкритата престъпна група се състои от лица, които са изключително манипулативни

1
Измамените хора също са изключително интелигентни
Измамените хора също са изключително интелигентни Видео: NOVA

Прокуратурата разкри организирана престъпна група за финансови престъпления. Ударена е група, организирала т.нар "пирамиди", съобщи NOVA.

Групата е задържана в петък. Касае се за група, извършвала финансови измами и пране на пари. Задържани са шест лица – организатори и основни движещи лица. Групата е действала от 2017 година при изключителна конспиративност. Участниците са изключително харизматични, интелигентни личности”, обясни административния ръководител на СП Валентина Маджарова.

Пострадалите от схемата са стотици. Загубите на един от тях са за над милион лева. Става дума за сключване на договори за брокерство, които не са се реализирали. Те са инвестирали средства в акции, с цел те да се удвоят. Измамените хора също са изключително интелигентни. 

Групата се състои от лица, които са изключително манипулативни. С всеки един от тях е сключван отделен договор. Спрямо личността на човека, който е дошъл да инвестира, се е подхождало по различен начин. Открихме и специализирана техника за заглушаване на мобилни апарати, журналистически карти, за които предстои да разберем дали са истински”, разкри  зам.-директора на ГДБОП старши комисар Илия Делчев.

Предстои в понеделник да бъдат разгледани мерките за неотклонение на задържаните. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари