Антикорупционен фонд: Последните 6 години има само една осъдителна присъда

1
На практика виновни лица за корупционни деяния или престъпления няма
На практика виновни лица за корупционни деяния или престъпления няма

На практика виновни лица за корупционни деяния или престъпления няма

"Резултатите от дейността на антикорупционните органи е или че няма корупция, или че тя скрита, на практика виновни лица за, корупционни деяния или престъпления няма. Последните 6 години има само една единствена осъдителна присъда и тя е по случая с районния кмет на "Младост" Десислава Иванчева, това е най-големият успех в борбата с корупцията на прокуратурата за последните 6 години", заяви Даниела Пенева - експерт, Антикорупционен фонд, предава БНТ.

По думите ѝ е изнесена информация за множество казуси - например "Осемте джуджета".

"Проблемът е свързан с прозрачността на органите - те не дават достатъчно информация на гражданите. Проблемът с Антикорупционната комисия е, че не са налице достатъчно гаранции за независимостта на членовете, които я управляват, няма достатъчно прозрачност, публикуват се данни само за проверките по конфликт на интереси, но не и за отнемане на незаконно придобитото имущество", допълни Даниела Пенева.

Тя поясни, че са необходими законодателни промени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари