ГДБОП откри рекорден брой оръжие, достатъчно за цяло поделение

0
Подробности за удара на ГДБОП и спецпрокуратурата, за който ще бъдат наградени / Снимката е илюстративна
Подробности за удара на ГДБОП и спецпрокуратурата, за който ще бъдат наградени / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС / Архив

Седемчленна банда, разпространявала оръжия, действаща в изключителна конспирация бе разбита от ГДБОП и спецпрокуратурата.

За акцията на извънреден брифинг съобщиха шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, главният секретар на МВР Георги Костов и началникът на ГДБОП - Ивайло Спиридонов, пише 24 часа.

Групата е имала един лидер и петима членове, за които утре от спецсъда ще бъде поискан постоянен арест.

На 7 адреса в София са били открити огромно количество оръжие - над 60 броя.

В едно от жилищата са намерени 50 броя картечни пистолети "Узи", в друго - пистолет "Валтер" и 2500 евро, в трето - 15 000 евро и 8 пистолета. В друго също е намерено оръжие - 3 картечни пистолета. "Огнестрелното оръжие е в такова количество, че може да въоръжи цяло поделение", каза шефът на Спецпрокуратурата.

"Това е най-голямото количество оръжие, задържано в най-новата ни история", обяви Георги Костов. В телефонен разговор със Сотир Цацаров той получил уверения, че служителите, участвали в акцията, ще бъдат наградени.

Тепърва престоят експертизи дали оръжието е било използвано за престъпление. Групата е била заловена в момент на сделка, а членовете на бандата имат различни криминални прояви.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари