Гасиха пожар в сухи треви в квартал "Долапите"

0
Огънят е горял на площ от 3000 кв. м
Огънят е горял на площ от 3000 кв. м Снимка: Dunavmost

През изминалото денонощие 5 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на екипите от РДПБЗН.

Вчера сутринта екип на Сектор СОД при РДПБЗН- Русе е бил пратен за да отстрани опасно надвиснали дървета над имот в с. Кошов. Екипът е работил там за времето от 08:38 до 14:00 часа.

В 13:00 часа е получено обаждане за възникнал пожар в сухи треви и храсти в землището на село Ценово. За гасене са изпратени пожарникари от РСПБЗН – Бяла. Пожарникарите са работили там до 15:40 часа. Произшествието е ликвидирано на площ от около 20000 кв.м.

Между 14:20 и 17:00 часа, вчера следобед, два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са участвали в гасенето на пожар в сухи треви и храсти на площ от около 3000 кв.м. в русенския квартал Долапите.

За времето от 16:15 до 17:40 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле е погасил запалване на площ от около 1000 кв.м. в землището на гр. Сливо поле.

Екип от Втора РСПБЗН – Русе е реагирал по сигнал за черен дим в русенския кв. „Чародейка“, постъпил в 20:25 часа снощи. Обаждането било за дим в района на бл. 302, но при отиване там не е имало пожар. Живущ в квартала обяснил на огнеборците, че системно се палело огън на около 400 м. до блока, вероятно заради горене на кабели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари