Гърция заплаши Европа с голяма бежанска вълна

0
Гръцки министър: Ако бъде нанесен удар на Гърция, трябва да са наясно, че имигрантите ще се сдобият с документи за пътуване и ще се насочат към Берлин
Гръцки министър: Ако бъде нанесен удар на Гърция, трябва да са наясно, че имигрантите ще се сдобият с документи за пътуване и ще се насочат към Берлин

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос предупреди за възможна голяма бежанска вълна към Европа заради "икономическата безизходица" между Атина и еврозоната, предаде информационната агенция МИА. "Ако бъде нанесен удар на Гърция, трябва да са наясно, че имигрантите ще се сдобият с документи за пътуване и ще се насочат към Берлин", заяви той.

Вчера в Брюксел трябваше да се състои среща на финансовите министри от еврозоната, за да обсъдят писмото, изпратено от гръцкия финансов министър Янис Варуфакис до председателя на еврогрупата Йерун Десблум. То съдържа реформи, които Гърция обещава да извърши срещу допълнително финансиране от ЕС и МВФ. Според Десблум обаче списъкът "далеч не е завършен". Преди срещата в Брюксел той посочи, че гръцките предложения са "сериозни", но недостатъчни, и допълни, че е малко вероятно Атина да получи нов транш от настоящата спасителна програма до края на месеца.

EЦБ вчера започна покупката на държавни облигации от страните от еврозоната, реализирайки идеята за снабдяване на пазарите със свежи пари с цел стимулиране на производството и потреблението. ЕЦБ ще купи акции на стойност 60 млрд. евро до 2016 г.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари