Екстремни температури с над 45 градуса обхващат Европа

0
В осем големи италиански града е обявен червен код
В осем големи италиански града е обявен червен код

В осем големи италиански града е обявен червен код

От петък максималните температури в Гърция се очаква да надхвърлят 40 градуса по Целзий, а в столицата Атина и 45 градуса. Властите призоваха жителите и туристите да бъдат предпазливи и препоръчаха да се избягват големи физически натоварвания. Много градове и общини ще отворят зали с климатици за хората, за да може те да се приютят там. Профсъюзите искат неработен ден. Метеоролозите не могат да предвидят колко време ще продължи горещата вълна. Те се опасяват обаче, че високите температури може да продължат до десет дни. Опасността от пожари засега не е голяма, тъй като до преди няколко седмици в Гърция имаше обилни валежи, предаде Euronews Bulgaria

В осем големи италиански града е обявен червен код, след като горещата вълна, обхванала страната, се засилва. Болцано, Флоренция, Фрозиноне, Латина, Перуджа и Торино се присъединиха към Рим и Риети във втората гореща вълна през това лято. Прогнозите са, че настоящата гореща вълна ще продължи цяла седмица с температури над 40°C.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари