Гарантират правата на здравните и социалните работници в oбщина Русе с нов колективен договор

3
Сред придобивките на работниците са по-високи начални и месечни заплати, право на обезщетение за 7 месеца
Сред придобивките на работниците са по-високи начални и месечни заплати, право на обезщетение за 7 месеца

Община Русе и представителите на регионалните синдикални организации подписаха нов колективен трудов договор за работещите във функции „Здравеопазване” и „Социални дейности”.

Постигнатите договорености се отнасят за служителите в детското и училищното здравеопазване, детски ясли и Детска млечна кухня, а за функция „Социални дейности” – за работещите в Дома за стари хора, Дома за пълнолетни лица с физически увреждания, Дома за пълнолетни лица с деменция, както и в Домашния социален патронаж на територията на oбщина Русе.

Сред придобивките на работниците са по-високи начални и месечни заплати, право на обезщетение за 7 месеца, ако работникът е работил в последните 10 години при един и същи работодател, и повече дни отпуск за служителите с трайно намалена работоспособност и за тези, които имат дете с увреждане.

Припомняме, че миналата година над 40 медицински сестри от детски градини, ясли и училища в Русе помагаха на старческите домове и РЗИ, за да се компенсира недостигът на персонал при повишения брой заразени от COVID-19. След молба на директора на инспекцията Община Русе ги мобилизира отново, за да се подпомогне дейността на отделните институции по време на кризата.

През 2020 година Общината увеличи двукратно работните заплати на медицинските специалисти, педагози, служители и работещи в детското и училищното здравеопазване, детските ясли и Детска млечна кухня. За тази година числеността на функция „Здравеопазване“ е увеличена с 10 щатни бройки, като се назначават допълнително медицински сестри в детските ясли и в яслените групи към детските градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари