Галин Цоков: Готова е „дигиталната раница“

0
Вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове, каза министърът на образованието
Вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове, каза министърът на образованието Снимка: БГНЕС

Вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове, каза министърът на образованието

„Готова е т. нар. „дигитална раница“ – вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове. Това е специален сайт на Министерството на образованието, който учителите и децата могат безплатно да използват“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV министърът на образованието Галин Цоков в отговор на въпроса кога ще бъде намалена тежестта на училищните раници.

Това е специална платформа на Министерството на образованието и науката, която учителите и децата могат безплатно да използват на адрес https://edu.mon.bg/. Достъпът до нея се осъществява чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).

„В платформата ще бъдат достъпни и учебниците, които са избрани по съответния предмет от учителите“, обясни проф. Цоков. По думите му тя дава възможност и за създаване на съдържание и уроци. „Целта е обучението да бъде много по-интерактивно“, каза още той.

Министърът напомни, че вече има промяна за изпитите след 7 клас, които са много важни за децата, а именно – ще има допълнителна дата за тези, които по здравословни причини не са успели да се явят на външното оценяване.

„Досега тези ученици получаваха служебно нула точки. Оттам, те нямаха шанс да се класират за училищата, които бяха избрани. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава ситуация. Трябва да им се даде възможността за избор“, коментира Цоков.

Той уточни, че допълнителните дати ще се определят със заповед на министъра на образованието.

Относно актуалната тема с борбата с насилието и агресията Цоков обяви, че просветното министерство ще осигури повече психолози в училищата. В тази връзка той е поискал увеличаване на бюджета, за да могат да бъдат наети повече такива специалисти в системата на образованието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    В.П.
    Дигитална ти е главата измръзнала ! А ние ,хората, очакваме от МОН действия и резултати от работата на даскалите ! Чувай у..о !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари