Галин Ганчев е заразен с коронавирус

1
Бившият директор на СУ “Васил Левски” е настанен в УМБАЛ “Медика”
Бившият директор на СУ “Васил Левски” е настанен в УМБАЛ “Медика”

Общинският съветник от ГЕРБ Галин Ганчев е заразен с коронавирус.

Положителният PCR тест е излязъл вчера, а 65-годишният бивш директор на СУ “Васил Левски” е настанен в Университетска болница “Медика” в Русе, предава Русе Медиа. .

Новината притесни част от общинските съветници, тъй като в четвъртък Ганчев присъства на редовната сесия на местния парламент. Колегите му от ГЕРБ, които са били в най-близък контакт с него, ще трябва да си направят изследвания, за да проверят дали са заразени с КОВИД-19.

Засега от ръководството на Общинския съвет не предвиждат специални мерки за съветниците, като препоръката е всеки сам да прецени дали трябва да си направи тест.

Изминалата седмица се оказа доста тежка за Галин Ганчев, който изненадващо бе назначен за зам.-директор на Русенска опера, но след вълната на обществено недоволство, остана на поста си само ден и половина. Директорът на операта Иван Кюркчиев, който също е общински съветник от ГЕРБ, го освободи от зам.-директорското място, но го прехвърли като експерт, за да използва опита му като училищен директор в поддръжка и ремонти на сградния фонд.

За изминалото денонощие в Русенска област има още един случай на коронавирус, за който по-късно ще бъде съобщена информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари