Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Галин Ганчев - цяла една ера за училище "Васил Левски"

11
Скоро Ганчев няма да оглавява школото, но може да остане като зам.-директор
Скоро Ганчев няма да оглавява школото, но може да остане като зам.-директор

Галин Ганчев - име, с което се свърза цяла една ера за училище "Васил Левски" в Русе.

След като управлява училището 31-години, Ганчев скоро ще освободи поста и ще го отстъпи на следващия, който спечели обявения конкурс за мястото.

Дългогодишният директор обаче ще остане в сърцата и в спомените на десетките ученици и родители от различни поколения, които са имали контакт с него. Въпреки че през различни периоди от време е имало и критики към него, в действителност всичко, което представлява училището в момента, е благодарение на Ганчев. "Васил Левски" е негова "рожба" и никой не може да отрече това.

Освен с паралелките по източни езици, със специализираните кабинети, с модерната аула, с отличната материална база, школото се отличава и с още едно нещо.

Това е специалното отношение към специалните деца - онези, които образователната система нарича ученици със СОП /специални образователни потребности/. Става въпрос както за деца с необходимост от лека помощ в учебния процес, така и за деца с тежки увреждания - физически и интелектуални. Последните изискват не просто да си педагог, а още безброй други качества и умения.

Галин Ганчев ясно е заявил в политиката си на управление, че ще подкрепя всяко едно от тия деца, колкото и усилия да му коства това. Учениците със СОП в СУ "Васил Левски" са обградени с категорична грижа, подкрепа и лично отношение, както от учителския колектив, помощния персонал, от останалите ученици, така и от самия директор.

Тези деца винаги са виждали в негово лице поддръжник, човек, който ги поощрява, закриля и брани интересите им дори извън училище. Същото отношение директорът е проявявал и към родителите на учениците със СОП, вдъхвайки им кураж, че заедно ще се справят с проблемите и създавайки им усещането, че всички са едно голямо семейство.

Това поведение на Галин Ганчев не може да бъде оценено, защото то е безценно. Напускането му ще се усети осезателно - от учители, ученици, родители. 

За радост Ганчев няма намерение да се сбогува окончателно с училището. Има вероятност да остане като заместник-директор, ако му предложат, заявява самият той пред местно издание.

Ако това се случи - всички само ще спечелят, опирайки се на богатия опит на Ганчев.

Автор: Е. Стоянова
(Автор: Е. Стоянова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари