"Галъп": Повече от половината българи не искат фойерверки в новогодишната нощ

2
Данните са от национално представително изследване, осъществено между 23 ноември и 1 декември
Данните са от национално представително изследване, осъществено между 23 ноември и 1 декември

Данните са от национално представително изследване, осъществено между 23 ноември и 1 декември

Повече от половината от пълнолетните българи одобряват забраната на пиротехниката в новогодишната нощ. Това е изводът от социологически сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ специално за БНТ, съобщиха от агенцията, предаде БТА.

Данните са от национално представително изследване, осъществено между 23 ноември и 1 декември т.г. сред 810 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. Един процент от извадката е равен на около 54 хиляди души.

На въпроса "Вие лично одобрявате ли или не одобрявате да се забранят фойерверките/пиротехниката/зарята в новогодишната нощ?“ 55,5% одобряват, а 32,2% не одобряват. Останалите се затрудняват да формират мнение.

Наблюдава се ясна разлика в поколенията – при най-възрастните отрицанието към фойерверките преминава 70%, а при най-младите картината е точно обратната: над 60% са против забрана, при само малко над 20% „за“ забрана, посочват от „Галъп интернешънъл болкан“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Знам, знам
    Като чуя Галъп и се сещам за един Цецо дето им правеше проучванията пред очите ми. Смирнова им беше нещо като кореспондент, репортер, анкетьор или представител, бе ебеш ли му майката. Ама с очите си съм виждал как се правят на Галъп проучванията в Русе. Та ако ми кажат от "Галъп" добър ден ,първо ще си погледна часовника. Да не съм го виждал, че да ме подлъжат, ама се е случвало пред очите ми.
  • 2
    2
    До 1
    Посрещането на това че си закачаш нов календар на стената е малоумно и безсмислено само по себе си.
  • -3
    1
    Кума Лиса
    Посрещане на Нова Година без фойерверки е също толкова безсмислено като безалкохолна бира - тъпо , та дрънка. Весели Празници !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари