Красивата заря за нас е кошмар за домашните ни любимци

4
От "Четири лапи" призовават за празници без пиротехника
От "Четири лапи" призовават за празници без пиротехника

От "Четири лапи" призовават за празници без пиротехника

С наближаването на новогодишните празници Фондация "Четири лапи" отново фокусира вниманието си върху темата за вредите от използването на пиротехника по празниците. Кампанията, която се провежда за трета поредна година под надслов "Красивото за нас е ужасяващо за тях" има за цел с добронамерен и приятелски тон да достигне до хората, които нямат личен опит, или може би не се замислят за директните последици от шумното и опасно празнуване с пиротехнически средства. Д-р Надежда Мечева разказа подробности по темата в ефира на БНР.

По думите ѝ от шума и светлината на фойерверките животните често изпитват стрес, като той може да доведе до тежки последици за тях. Първите признаци се състоят в загуба на ориентация, повишено слюноотделяне и опити на животното да се скрие. Д-р Мечева посъветва притежателите на домашни животни да се опитат да отвлекат вниманието им при наблюдаване на признаци на стрес:

"Било то с негова любима играчка, или с някакъв тип лакомство. Трябва да обърнем също така внимание, че животни, които са с някакъв тип придружаващи заболявания от типа на епилепсия, или заболявания, които засягат централната нервна система, при тях подобен стрес би бил пагубен."

Тя посочи, че използването на фойерверки може да бъде вредно не само за животните, но и за хората и малките деца, както и, че трябва да бъдем по-отговорни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари