Гаф при отразяването на визитата на папата у нас

0
Груби грешки учудиха зрителите
Груби грешки учудиха зрителите

Гаф, свързан с посещението на папата, сътвориха от националната телевизия у нас.

Представяйки анкета, която отразява отношението на българите към визитата на светия отец, лъснаха груби грешки.

Според БНТ отношението към визитата на папата в България е: за 57% от българските граждани – положително, 57%  - не могат да преценят, а за 8%  - отрицателно.

Първо виждаме, че съвкупността от анкетирани формира цяло не от 100, а от 122%.  Впечатление прави и, че 8% отрицателни отговори явно формират половината от визуалното онагледяване на резултатите от анкетата.

Разбира се, само който не работи, не греши. Поради световното значение на това събитие обаче, въпросната грешка придобива горчив привкус....

Малко по-късно временният шеф на БНТ Еемил Кошлуков заговори за измама и клевета от тези, които показаха гафа с данните и визуализацията на изследването.

Изглежда, че някой е наредил, след избухналия скандал, в записа на "По света и у нас" от 20:00 часа на 3 май в сайта на БНТ да бъде направена манипулация чрез монтирани, явно по-късно, верните визуализация и данни.

Знае ли, г-н Кошлуков, че истината е запазена в записите на емисията в сървърите на А1 България в услугата "Архив", както и на другите оператори? Всеки потребител на кабелна телевизия може да провери. 

Едва днес в 11:19 часа Емил Кошлуков се извини от името на своите колеги за допуснатата грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари