Фестивалът „Сцена под липите“ събира в Николово любители на фолклора

4

Музика и ритми ще огласят Лесопарк „Липник“ този уикенд

Деветият Национален фолклорен фестивалСцена под липите“ ще се проведе на 17 и 18 юни в Лесопарк „Липник“. Участието си до момента са заявили 105 състава и 1000 участници от цялата страна и Румъния.

Началото е в събота от 10:00 часа, когато изпълнителите и публиката ще бъдат посрещнати с традиционна чаена церемония с липов чай и медовина. След това на сцената ще се изявят фолклорни състави. На посетителите ще бъде представено пчеларско изложение, а за най-малките ще има детски работилници.

По програма в 12:00 часа ще бъдат посрещнати участниците във велопохода на сдружение „Вело Русе”, който ще тръгне в 9:30 ч. от Общината с маршрут до Текето.

За трети пореден път ще се проведе конкурсът „Царица на липата“, в който всички участници ще са облечени в официални дрехи с фолклорен елемент.

Вечерта гостите ще могат да се насладят на уникално нестинарско шоу и хоротека под звездите.

В неделя от 10:30 часа стартира втората част на фолклорния фестивал. Най-малките участници ще могат да се включат в различни игри и да вземат участие в състезание по спортно ориентиране, водено от СК „Компас - Крос“.

Сцена под липите“ се реализира с подкрепата на Община Русе, Кметство с. Николово и Народно читалище „Пробуда 1901“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари