Френското предложение за Северна Македония вече е в НС

0
В София има пълен застой на преговорите, коментира еврокомисарят по разширяването
В София има пълен застой на преговорите, коментира еврокомисарят по разширяването Снимка: АП

В София има пълен застой на преговорите, коментира еврокомисарят по разширяването

Френското предложение за решение по наложеното от България вето за започване на преговори на РСМ за членство в ЕС е изпратено до Комисията по външна политика в НС, съобщи БНР, позовавайки се на два независими източника от парламента.

Вчера посланик Флоранс Рубин проведе среща с депутатите от Групата за приятелство с Франция в Народното събрание. На тази среща документът е бил обсъждан. Обсъждано е било и дали управляващите имат необходимото мнозинство, за да го приемат, пояснява държавното радио.

Надяваме се, че Северна Македония и Албания ще започнат преговори за присъединяване към ЕС "още днес", както и че не трябва повече да чакаме заради българските вътрешнополитически причини, заяви междувременно еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер Вархеи на пресконференция в Брюксел, цитиран от БТА.

Много се надявам, че говорим за дни, а не за месеци и години, добави той. Изглежда вътрешната политика надделява и това е в ущърб на ЕС, коментира Вархеи по повод събитията у нас.

Не съм запознат с никаква преговорна рамка, но знам, че от страна на София има пълен застой, посочи той по повод разпространяваните неофициално предложения на Париж за изход от спора между София и Скопие. Не съм особено доволен от това - всеки втори вторник от месеца пътувах до България, без това да доведе до полза, добави Вархеи. Засега не мисля, че можем да разговаряме за каквато и да било преговорна рамка, обобщи той.

Темата днес отново коментира и Румен Радев. "Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за РСМ", каза той пред журналисти. „Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националния интерес. И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър-председателят. Тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване, опити за подмяна или заобикаляне на националната позиция ще имат тежки последствия“, отбеляза държавният глава.

Следващата седмица в Брюксел ще се проведе Европейски съвет и среща на високо равнище ЕС-Западни Балкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    агент Джеймс Бонд
    Българският Майдан започна. Ке падне Македония!
  • 5
    9
    до 8
    Аз съм български ибрикчия, бе педал! Ама ти си прост болшевик и смяташ, че след като не цункам оная работа на Бабоеба, като теб, което ще рече , че не цункам смарангясалият кур на Байдън, като теб, то непременно съм за Путин. Примитивно мислене имаш като на американец, бе идиот!:))) Ще ми се да поумнееш до толкова, че да разбираш какво ти се казва и да разбереш колко потресаващо тъп си.:)
  • 0
    8
    до 1
    Суверенна страна ще станем като изгоним турските, американските и руските като теб ибрикчии
  • 1
    7
    до 6
    А твоята баба къде е била, бе гяур? В някой харем може би? И ти по ген също подлагаш задника. Защо не отговориш на въпроса ми, бе болшевик? То ясно, че си прост и ясно, че пишеш това, за което ти плащат, ама покажи и някакви наченки на акъл , еничар загубен! Путин му бил виновен, че нашите путьовци продават интересите ни на Бабоеба. Баси загубеняка. :)
  • 1
    6
    До 5
    700 години под робство е била баба ти рашистката ковра, дето са я чекнали от Запад и от Изток. А "бабоеба" шляка яко късокракия ти сатрапски склерозирало-раков Путлер! Аре ся лапай сиренясалия на Митрофанката, боклук нещастен антибългарски! _)_
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари