Французите вземат 7000 евро бонус, ако си купят електрическа кола

2
Призивът е и други европейски страни да се присъединят към идеята
Призивът е и други европейски страни да се присъединят към идеята Видео: NOVA

Това е една малка революция, която искаме да пренесем на европейско ниво, каза президентът Еманюел Макрон

Франция се готви да въведе нови изисквания за бонуси при закупуване на електрически коли. Страната ще възнаграждава купувачите на електромобили, произведени в Европа. Призивът е и други европейски страни да се присъединят към идеята.

Това е една малка революция, която искаме да пренесем на европейско ниво”, каза президентът Еманюел Макрон, предава NOVA. В момента Франция предлага интересни бонуси при закупуване на електрически автомобили, но от тях се облагодетелстват главно САЩ и Китай, откъдето идва основна част от електромобилите.

Сега идеята е тези субсидии да се разпределят по-целенасочено, за да се засили производството на батерии и електрически коли в Европа.

5000 евро бонус за електрически автомобил, чиято стойност не надвишава 47 000 евро, и до 7000 евро отстъпка, ако печелим по-малко. Така Франция стимулира гражданите по пътя към въглеродна неутралност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Иска им се, ама....
    Нямат голямо бъдеще електрокарите. Както и измисленият им (за кражби от данъкоплатците в особено големи размери!) €врогейски съюз. И двете са предварително обречени. На крах. И забвение. Каквото и да ви говорят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари