"Фонтанът" на улица „Студентска“ затрудни ВиК

0
От дружеството се чудят кой водопровод е избил
От дружеството се чудят кой водопровод е избил Видео: Русе Медиа

ВиК авария превърна ул. „Студентска“ във втори Дунав днес по обед и направи отсечката непроходима.

Причината са старите водопроводи, които са на повече от 60 години и не са подменяни повече от половин век. Това е втората сериозна авария на водопроводната система в града, като по неофициална информация също днес е аварирал водопровод с диаметър на тръбата 500 мм. От ВиК дружеството отказаха да дадат информация за авариите в града до този момент и се извиниха със серия от съвещания, които са свързани с настъпилите проблеми, съобщи Русе Медиа.

На място стана ясно, че на въпросния участък до СУ „Възраждане“ минават два основни водопровода. Единият е с диаметър 150мм, а другият е с отвор на тръбата близо половин метър. Те са положени от двете страни на пътното платно и именно това затрудни аварийните екипи, които бяха изпратени на място, да успеят да спрат бликащата вода. Не беше ясно кой от двата водопровода е избил. Хора със специализирана техника се опитваха да уточнят къде точно е проблемът и кой точно спирателен кран трябва да се спре.

А иначе децата от близкото училище се радваха на възможността за снимки и селфита, като не липсваха коментари от рода: „Супер, имаме нови фонтани“, „Страхотно е да имаме втора река Дунав“. Не толкова „страхотна“ бе изненадата за шофьорите, които трябваше да търсят алтернативен маршрут заради затворената улица, превърнала се в езеро насред града. Наложи се да се отворят всички капаци на отводнителните шахти, за да се източи насъбралата се вода.

Тепърва предстои да се уточни дали и двата водопровода не са дефектирали, което означава доста голям район да остане без вода до отстраняване на аварията. От ВиК дружеството се пренасочват хора, техника и оборудване към създалия се критичен участък.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари