ФК „Дунав“ раздаде безплатни карти на хора с увреждания

0
Уредиха ни се специални места, от които можем от една педя разстояние да следим срещата, похвали се фен на русенския тим
Уредиха ни се специални места, от които можем от една педя разстояние да следим срещата, похвали се фен на русенския тим Видео: БНТ

Хората с увреждания, които са привърженици на ФК „Дунав“ Русе, получиха безплатни карти за достъп за Градския стадион, за да гледат мачовете отблизо.

Повече за благородното начинание - в традиционната ни рубрика „Търси доброто”, предаде БНТ.

ФК „Дунав“ Русе предоставя безплатни карти за мачовете си на хората с увреждания от Русе още преди месеци, но инцидентно за всяка среща. Постепенно обаче броят на привържениците расте и с това нуждата от обособени места за достъп за инвалидни колички. След реконструкцията на стадиона платформите са осигурени, а достъпът до тях е през служебния вход.

Деян Господинов е фен на русенския „Дунав” и на ЦСКА от дете. Вече е имал щастието да присъства на мач на двата отбора и дори да си направи снимка с играчите. Плакал от радост, защото е постигнал своя дългогодишна мечта. Чака с нетърпение и следващите мачове на „Дунав”.

Деян Господинов: Уредиха ни се специални места, от които можем от една педя разстояние да следим срещата.

Идеята да се осигурят безплатни карти за целия сезон за хора с увреждания е на Георги Гаев, който е председател на сдружение „Олимп - спортът е равнопоставен”. От управата на „Дунав” откликват веднага.

Георги Гаев: Някои хора не са стъпвали на мач даже-имаше 3 момчета, които не са стъпвали на спортно мероприятие и когато им казах да дойдат, те се учудиха... Те бяха в по-голяма еуфория, отколкото самата публика зад нас.

Практиката да се раздават безплатни карти за най-верните привърженици е много популярна в чужбина - казва председателят на Фенклуб „Дунав завинаги” Андрей Кючуков. Той лично е виждал фенове на „Ливърпул” с инвалидни колички на „Анфийлд”.

Тази вечер „Дунав” посреща на своя стадион отбора на „Берое” Стара Загора. Деян и Георги вече са нагласили шалчетата, знамената и плакатите и в уречения час ще бъдат там - на пистата, за да подкрепят с възгласите си любимия отбор.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари