ФК "Дунав" избра ново ръководство

1
Начело застава Диян Димов
Начело застава Диян Димов

ФК „Дунав“ избра ново ръководство, което да работи за развитието на клуба до 2024 г.

Това стана на общо събрание, провело си в Доходното здание, информира Русе Медиа. Клубът има нов управителен съвет и постоянно представителство на Общото събрание, което да бъде обществен представител.

Новият управителен съвет за 2021-2024 е:

  • Диян Димов – председател на УС
  • Деян Йорданов – заместник председател;

  • Мартин Райков – заместник председател;

  • Мартин Цирков

  • Венелин Иванов

  • Андрей Кючуков

  • Нели Йорданова

Постоянно представителство на ОС – бяха му възложени временно и надзорни функции за срок до 12 месеца. Това е орган, който служи като обществен надзор над процесите в клуба:

  • Велизар Кънчев
  • Росен Моллов

  • Стилян Петров

  • Васил Златев

С позиция излезе и Деян Йорданов, който бе двигателят за новото лице на ФК „Дунав“ в последната година. Ето какво каза той:

"Днес Дунав има най-после постоянен председател и това е човек, който е посветил целия си живот на нашия клуб. Безспорно най-разпознаваемата фигура в русенския футбол е Диян Димов и е логично той да поеме тази длъжност. Свикнали да говор

им за „босове“, „президенти“, изпускаме фактът, че в новата структура на Дунав, председателят е пръв сред равни и няма някакви по-значими права спрямо всички останали. Но кой е начело има значение и това не може да са хора, които не са познати за широката общественост. Затова съвсем съзнателно взех решение да не се кандидатирам за този пост и в крайна сметка аз имам един много лесен modus operandi – ако мисля, че нещо е добре за Дунав, съм за него. И обратното.

Тук съм убеден на 101%, че това е фигурата ни и това е присъствието, което ни трябва. За мен е чест и сбъдната мечта да имам въобще възможността да работя с тази съвременна легенда на нашия клуб. Това е човек, който само с действия, а не с приказки е доказал, че е човек само на Дунав.

Дълго време ми беше трудно да обясня какво и как искаме да направим, така че дойде най-накрая този ден, в който да го покажем нагледно. Днес маркира едно „преди“ и „сега“ за Дунав и това е моментът, в който клубът се върна официално на русенската общественост, така както винаги съм адвокатствал и за което съм се борил. Искам да благодаря на всички присъстващи днес.

Общото събрание на Дунав не беше някакъв формален мокър печат и мисля, че днес дори и да нямахте представа как ще работи това, видяхте какво е да си член на клуба. Имаш права, но решенията ти имат и реални последици върху клуба. Ние искаме да промотираме повече хора да виждат процесите в Дунав, за да са наясно и да не се говорят глупости. Наясно съм с особеностите на русенския манталитет, интригантсвото и всичко, но в крайна сметка ако не противодействаме на деструктивизма, няма как да се получат нещата. Както се видя, че Общото събрание не е „гумен печат“ на някакви си хора там и е възможно да има гореща дискусия, опониране, отхвърляне на предложения. Сега трябва да се види и ангажиментът на цялото русенско общество, за да го има Дунав.

Това не е кауза на мен, Цирков, Виерата и така нататък. Или ако се окаже, че е, значи наистина сме безсилни.

В последната година сме взимали винаги решенията, които сме мислили, че са правилните. Така ще бъде и занапред. Ще продължаваме да надграждаме клуба с експертиза и хора, които ще вършат работа в отделните направления. За да се измъкнем, в Дунав трябва да са най-добрите и подготвените. Днес изпуснахме от определено късогледство и сляп и безплоден реваншизъм една възможност, но аз ще продължавам да защитавам това, което е правилното решение и ще търсим последващ диалог.

Новоизбраният орган за обществен контрол освен надзорните функции ще има и консултативен характер като своеобразна „фокус група“. Когато ръководството на клуба вземе дадено решение, ние ще го отнасяме до Постоянното представителство на Общото събрание, а след попълване на квотите, и до Надзорния съвет за мнение. Когато си вглъбен в нещо и посветен изцяло на нещо, понякога пропускаш важни неща около себе си. Ето и вие днес имахте мнение, направихте промени, казахте неща, които не сме се и замисляли и подлежат на корекция. Това е смисълът да сме community-based футболен клуб.

Така, че добре дошли в Дунав от Русе. И не забравяйте, че това не може да е борба на егота, а тук сме всички да теглим каруцата в една посока.

Следващите ни решения ще бъдат в посока попълване на експертния състав в клуба с още нови попълнения, които със своя авторитет, експертиза ще помогнат да изведат Дунав на следващото ниво. Разберете, че трябва да съберем най-доброто налично в Русе, за да се справим. Свърши вече с потупванията по рамото, приказките и моралната подкрепа. Време е за реална подкрепа. От всички.

Оперираме в ужасно тежки условия, съчетават се и се припокриват доста функции, затова моля за прошка ако нещо не е както трябва, но също и така и обратна връзка, за да се промени това."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари