Павлова: Снегорините са готови да чистят снега

0
Министър Павлова заяви, че на първи ноември зимната техника е била мобилизирана
Министър Павлова заяви, че на първи ноември зимната техника е била мобилизирана Снимка: БГНЕС

Над 85% са снегорините, готови да чистят снега по улиците през зимата, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на соцдепутатката Дора Янкова за готовността на техниката за зимата.

Министър Павлова заяви, че на първи ноември зимната техника е била мобилизирана, включително и тази във високопланинските области. От всички машини наличните са над 2740 от максимално предвидени 3250, което е над 85% обезпеченост на техниката за снегопочистване. Все още има места, на които машините не са оборудвани, призна регионалният министър. Но уточни, че до 24 след обилен снеговалеж на местата, където техниката не е готова, ще преоборудват машини с гребла за снегопочистване.

Министър Павлова заяви, че във високопланинските места не са допуснали този компромис с техниката. Във високопланинските пътища и проходи цялата необходима техника и оборудване е налице. Народният представител Дора Янкова заяви, че хората в региони като Смолянския виждат, че България се модернизира, а при тях ерозират проблемите. Дора Янкова посочи, че трети клас пътищата на много места са проблемни и апелира Министерство на регионалното развитие и благоустройството да инвентаризират пътищата трети клас. По думите й тогава ще има друго отношение към регионите. „Не ми се иска да разчитате на хубава зима. Дръжте управлението на страната така, че хората да се чувстват защитени", заяви Дора Янкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари