Фирма, свързана с Цветан Василев, е собственик на "Дунарит"

0
Всичко останало е спекулация
Всичко останало е спекулация Видео: Кис 13

Фирма, свързана с банкера Цветан Василев, е собственик на русенския военен завод "Дунарит".

Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, като се позова на търговския регистър, предава Кис 13. Според него, всичко останало е спекулация.

"Вчера имаше изявление от Емилиян Гебрев, който показа документи, с които не можахме да се запознаем, че той е собственик на русенското оръжейно предприятие „Дунарит”, но в Търговския регистър същото лице не е вписано като собственик.", заяви Емил Караниколов.

По думите му следващата седмица ще бъде представен анализ за състоянието около задълженията на оръжейното предприятие. На фирмата са запорирани акциите и дяловете от комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Министър Караниколов внесе яснота и за платените от Държавната консолидационна компания задължения в размер на 50 милиона лева.

"Излезе в медиите информация, че ДКК е направила изискуемо вземането - това няма как да стане, защото не е вписано, каза той. Второ, имахме готовност то да бъде разсрочено, а не да се плаща веднага с оперативни средства от „Дунарит”, въпреки че вчера се чу информация, че парите са платени от друго място. Няма значение, това е работа на финансовото разузнаване да разбере от къде са парите.", посочи още Караниколов.

Въпреки проблемите обаче "Дунарит" ще продължи да работи, увери министърът на икономиката.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари