Адвокат обвини прокуратурата, че му иззела кореспонденцията със собственика на "Дунарит"

0
Адвокатът на Цветан Василев, обвинен за пране на пари, смята, че е неудобен
Адвокатът на Цветан Василев, обвинен за пране на пари, смята, че е неудобен Снимка: Монитор

Обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев обвини прокуратурата, че при претърсването в кантората му е била иззета кореспонденцията с клиента му Емилиян Гебрев, който е собственик на „Дунарит“ и е обвиняем от две години.

В края на миналата година претърсване е имало в адвокатското дружество „Карадалиев и партньори“, както и в домовете на съдружници в кантората. Заместник-главният прокурор Иван Гешев обясни преди два дни, че става дума за разследване на организирана престъпна група за пране на пари, по което Лазар Карадалиев е обвиняем, а за претърсването има разрешение от Специализирания наказателен съд. Това е трето дело, по което адвокатът е обвиняем, като едно от тях е свързано с делото за източването на КТБ, тъй като Карадалиев защитава и Цветан Василев, а е обвинен, че е опитал да влияе на свидетел.

За последното дело прокуратурата твърди, че е намерен договор, от който милиони евро са „тръгнали“ към руски олигарх. Парите минавали през адвокатското дружество, през фирми на шофьори и затова имало над 10 обвиняеми.

Според адвокат Карадалиев обаче цялата активност на държавното обвинение цели само достъп до кореспонденцията му със собственика на „Дунарит“ Емилиян Гебрев. Пред бТВ днес защитникът цитира определението на спецсъда за разрешенията за претърсване, в което прокуратурата сама е описала какво ще търси. Карадалиев прочете, че интерес представлявали акционерна книга на „Дунарит“, протоколи от заседание на съвета на директорите и временни удостоверения за собственост.

Това е абсолютно свързано с нашата работа и представлява кореспонденция между адвокат и клиент. Нямат право да изземват кореспонденция“, каза Карадалиев. Той отрече да има собствен шофьор, но такъв имала кантората.

Шофьор имаме в дружеството и доколкото знам няма фирма. Нормално е обаче всеки гражданин да има право да има фирма. Аз твърдя, че такива преводи през фирми на шофьори няма“, каза още Карадалиев. По думите му и трите обвинения срещу него са без доказателства, а в дома и офиса му прокуратурата не открила нищо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари