Финансист: Инфлацията изпреварва 5 пъти ръста на доходите

0
Измамен е ръста от 13,4% на заплатите, защото в по-голямата си част той е реализиран миналата година
Измамен е ръста от 13,4% на заплатите, защото в по-голямата си част той е реализиран миналата година Снимка: Facebook

Измамен е ръста от 13,4% на заплатите, защото в по-голямата си част той е реализиран миналата година

Финансистът Никола Филипов споделя в социалната мрежа проблемна тенденция, която се игнорира в политическото говорене от последните дни

"Докато се подготвях за предаването забелязах една доста проблемна тенденция, която тотално се игнорира насред цялата тази ожесточената политическа конфронтация между партиите.

Факт е, че за последната една година средната брутна работна заплата нараства с 13,4%. За същия период от време ръстът на инфлацията възлиза на 16,9%, така че можем да кажем, че горе долу доходите почти догонват инфлацията. Когато, обаче се задълбочим в цифрите излиза, че по-голямата част от този ръст, или 11.4% е реализиран през второто полугодие на 2021 година (юни - декември). За периода януари - юни 2022 година работната заплата е нараснала с едва 2%, като за същия период от време инфлацията е 10,1%. Тоест, за периода януари - юни на 2022 година инфлацията в страната изпреварва 5 пъти ръста на доходите. Наистина не знам, как хората ще посрещнат зимата, ако цените на енергоносителите продължат да се повишават."

Никола Филипов

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари