Фестивалът „Мартенски музикални дни“ ще бъде през септември

1
Около това решение се обединиха единодушно представителите на Обществения съвет, отговарящ за организацията и подготовката на предстоящото издание на МФ „Мартенски музикални дни“ през 2021 г.
Около това решение се обединиха единодушно представителите на Обществения съвет, отговарящ за организацията и подготовката на предстоящото издание на МФ „Мартенски музикални дни“ през 2021 г. Снимка: ММД

Един от най-престижните международни фестивали „Мартенски музикални дни“ ще бъде отложен във времето, но не и отменен, категорични са от общината в Русе

Около това решение се обединиха единодушно представителите на Обществения съвет, отговарящ за организацията и подготовката на предстоящото издание на МФ „Мартенски музикални дни“ през 2021 г.

„Подготовката за фестивала всъщност никога не е спирала“ – заяви Ива Чавдарова, която е артистичен директор и основна движеща сила на емблематичните ММД.

На свои заседания през юни и октомври 2020 година Програмният съвет на фестивала с председател маестро Емил Табаков и членове Ива Чавдарова, Иван Кюркчиев – директор на Държавна опера – Русе, Мария Дуканова – директор на НУИ „Проф. В. Стоянов“, музикалният продуцент Михаил Дичев, арх. Венцислав Илиев, цигуларят Минчо Минчев и Калчо Петков – директор на РТВЦ – Русе, както и заместник-кметът Енчо Енчев, обсъдиха подробно план-програмата на фестивала, както и участниците, фестивалните премиери и годишнини, около които ще бъде фокусирано следващото издание на събитието.

Поради усложнената и непредвидима ситуация около пандемията от COVID-19, 60-то издание на фестивала тази година ще се проведе през м. септември в периода от 17 септември до 3 октомври, като запази обичайния за събитието висок стандарт на фестивалния продукт.

Независимо от обстоятелствата, водеща и основна цел на организаторите е да запази високото артистично ниво на фестивала, като оправдае заедно с това доверието и очакванията на фестивалната публика.

Новото издание на фестивала ще бъде открито от Русенската филхармония с ексклузивна програма под диригентството на маестро Емил Табаков.

Обсъждат се и различни идеи, свързани с възможностите за по-широко промотиране на фестивала, както и с дигитализиране и популяризиране на богатото наследство от архивни материали, пазещи жива безценната история на музикалната емблема на Русе.

Експертите от Програмния съвет споделят убеждението, че планираното издание на фестивала през 2021 година ще оправдае високите очаквания на музикалната критика и на публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари