Фестивал на драконови лодки ще се проведе през юни в лесопарка „Липник“

2

Община Русе спечели домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година

През месец юни на гребната база на езерото в лесопарка „Липник“ ще се проведат държавен шампионат по кану-каяк и първенство по драконови лодки, както и тематичен фестивал. Организацията на спортните събития бе обсъдена на работна среща в Община Русе, на която присъстваха кметът Пенчо Милков, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов, директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, Евелина Петрова - изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк, и Влад Гицоайка - председател на УС на Сдружение "Фестивал Драконови лодки".

Държавният отборен шампионат по кану-каяк ще се проведе в периода 6-9 юни, като в него ще участват състезатели от всички възрасти – мъже, жени, юноши и девойки старша и младша възраст, момчета и момичета. Те ще се надпреварват в дисциплините 500 и 1000 м на едноместно кану (С1), едноместен каяк (К1), двойка кану (С2) и двойка каяк (К2), съобщават от Община Русе.

След провеждането на държавния отборен шампионат по кану-каяк през същия месец ще се състои и първото държавно първенство по драконови лодки. Датата за провеждането му предстои да бъде уточнена. Двете спортни събития се организират от Българската федерация по кану-каяк, която ще публикува на по-късен етап регламент за участие в тях.

На 22 юни лесопарк „Липник“ ще приеме фестивал на драконовите лодки, който ще включва атрактивна надпревара в дисциплината 200 м, както и богата културна програма и забавления за деца и възрастни. Съорганизатори на събитието са Община Русе и Сдружение "Фестивал Драконови лодки" с председател Влад Гицоайка.

Припомняме, че Община Русе спечели домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година. Очакванията са в спортното събитие да участват около 4000 състезатели, както и присъствието на над 10 000 гости.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    456
    Гвоздеят ще е сватбата между мюсли харабин, и ристиянка селянка. Кумата-сребромира. Кума-недоедеф. Шаферки-селеметя бате детската гардина.
  • 0
    3
    123
    Ще вкарат ли и малко азиатски травестити за гвоздея на награждаването. Бенчо, като един виден похотливец да извърши кастинга по строги критерии покриващи фантазиите и на най-закъсалите онанисти. Ако не, по-добре да зарибят таранка и пръскач.
  • -1
    2
    Година на Дракона
    Всъщност учете китайски ! Труден е , но пък е интересен.
  • 2
    1
    Тъщата от Николово
    Зетят е много красив и способен мъш. Пак шъ давам къштатъ под наем на драконите. Васито направо уцели бинго с мъшъ си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари