Ferrari за 300 0000 евро се размаза на магистрала в Полша

0

При инцидента с 488 Pista по чудо няма пострадали

Ferrari 488 в най-мощната си модификация Pista беше напълно унищожено при инцидент на магистрала S10 в ПолшаКатастрофата е станала близо до град Вижиск в северозападната част на страната, информира Automedia.

Според местни медии шофьорът на суперколата със средно разположен двигател в даден момент е изгубил управление и с висока скорост се е врязал в металната мантинела, като буквално я е пробил, излитайки в канавката.

Както се вижда на снимките, публикувани от Wasze Media, това Ferrari е толкова ниско (само 1206 милиметра), че част от колата е минала под мантинелата. Разбити са покрива от въглеродни нишки, както и предното и задното стъкло. Пристигналите на мястото спасителни екипи открили шофьора невредим, въпреки сериозни поражения по колата.

Причината за инцидента вероятно е метеорологичните условия, тъй като пътят на този участък от магистралата е бил твърде хлъзгав, а скоростта на Pista е била прекалено висока и колелата са загубили сцепление. Във всеки случай сега италианският суперавтомобил ще бъде бракуван, въпреки че има малък шанс двигателят и трансмисията да бъдат възстановени.

Pista е екстремната модификация на Ferrari 488 GTB, като под капака е поставен 3,9-литров туин-турбо V8, развиващ 720 конски сили и 770 Нм въртящ момент. Капакът, групата броня, спойлерът и интериорните елементи са направени от въглеродни влакна, което позволява на суперколата да тежи с 91 кг по-малко от GTB.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари