Фермери предвиждат блокади на 5 места в Русенско

6
Очаква се да има и необявени точки на недоволство от страна на земеделските производители в региона
Очаква се да има и необявени точки на недоволство от страна на земеделските производители в региона

Очаква се да има и необявени точки на недоволство от страна на земеделските производители в региона

Земеделските производители може да излязат на протести в цялата страна на 6 февруари.

Това ще стане ако не бъдат удовлетворени исканията им по време на поредната среща в неделя с премиера и неговия екип за решаване на проблемите в отрасъла.

В област Русе се предвижда да има блокади на 5 места, предава Кис 13.

Според Милен Коев, който е председател на Регионален съюз на фермерите "Дунавско зърно", от Министерството на земеделието са изчислили загубите в сектор "Зърнопроизводство" на 28% на декар за миналата година, които са най-тежките досега.

Земеделците настояват и за твърда позиция на България в Брюксел по отношение на вноса от Украйна и на рестрикциите, които понасят, заради зелената сделка. Фермерите предлагат да се приемат и някои важни за сектора законодателни промени.

Милен Коев е категоричен, че ако в неделя не се разберат за мерките от страна на държавата по трите точки от исканията им, на 6 февруари ще излязат на ефективни протестни действия в цялата страна.

В Русенско са предвидени блокади на 5 места, като се очаква да има и необявени точки на недоволство на земеделските производители от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    9
    Туман
    Отчайващо прост народ, замине ли си родното земеделие, оставате на милостта на сатанистите, а те ясно заявиха, че сме няколко милиарда хора в излишък!
  • -6
    8
    До Свиреп
    Искаш ли да дойдеш и да видим кой ще яде бой - протестиращите или анално олабен третополов джендър като тебе, а ?
  • 0
    7
    комбайнер
    Тракторите да направят блокада пред Общината и пътя за Нисово.
  • -1
    6
    Буци
    Твърда позиция от мекотелото Денков!? Има да чакате.
  • 6
    5
    Пламен
    А сега сериозно - да обяснят какви са тези загуби, след като за миналата година се случи чудо невиждано в този сектор! За първи път дадоха такова голямо увеличение на рентата за ползваните земи. В Разградска област с 60%, в Плевенска с 80%! Да не би зърнопроизводителите да са станали самаряни и да раздават всичките си пари на хората? Мисля, че и за себе си са запазили добри суми и нямат нужда от помощи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари