Фериботът Русе - Гюргево ще струва до 40 евро

2
Най-вероятно оператор на ферибота ще бъде осигурен от румънска страна
Най-вероятно оператор на ферибота ще бъде осигурен от румънска страна Видео: Русе Медиа

До края на новата седмица тежкотоварните камиони ще бъдат преместени на бул.“България“ и няма повече да се редят на опашка по бул.“Тутракан“.

Представители на Пътна полиция и Автомобилна администрация ще организират паркирането и пропускането на тировете към Дунав мост, за да се сложи край на напрежението в посока от Мартен към Русе, съобщи областният управител Борислав Българинов, предава Русе Медия.

Още преди година общината подготви т.нар.буферни паркинги по бул.“България“ по локалното платно, които стоят празни. Там ще се редят отново камионите, а ако мястото не е достатъчно, ще се използва и бившият паркинг на „Международни превози“ преди кръговото към Дунав мост. Този вариант е по-удобен и за самите шофьори, тъй като по бул.“Тутракан“ няма тоалетни, няма къде да се купи храна и вода, къде да изхвърлят боклуци, докато по бул.“България“ има бензиностанции, коментира още областният управител.

След пускането на фериботната връзка част от камионите ще се отклоняват към Дунав мост, а другите към ро-ро терминала на Пристанищния комплекс. Според Българинов фериботът е бърз и ефикасен начин да се отпуши трафикът между Русе и Гюргево, тъй като изграждането на втори мост между двата града е проект, който би отнел доста време.

От българска страна инфраструктурата е запазена, стоят си и комуникациите на Митница и Гранична полиция, които са необходими за контрол. Румънската страна започва подготовка на своята инфраструктура, тъй като теренът е частен и трябват повече документи. Изчисленията сочат, че са нужни между 3 и 6 месеца и би трябвало септември или октомври фериботната връзка да заработи. Чрез нея ще се придвижват около 300 товарни автомобила на денонощие.

Най-вероятно оператор на ферибота ще бъде осигурен от румънска страна, а изчисленията колко ще струва превозът показват, че ще бъде близо до сегашната цена за преминаване през Дунав мост – до 40 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари