Фейсбук ще излъчва на живо

1
Социалната мрежа Facebook ще въведе възможност за видеоизлъчване на живо
Социалната мрежа Facebook ще въведе възможност за видеоизлъчване на живо

Социалната мрежа Facebook ще въведе възможност за видеоизлъчване на живо.

Подбрана група от знаменитости и значими потребители е имала възможността да използва услугата предварително през последните няколко месеца. Живото излъчване чрез мобилни телефони се превърна в една от големите технологични тенденции през годината, като въведените от Twitter услуги Periscope и Meerkat имаха успех, съобщи Би Би Си.

Първоначално новата услуга на Facebook ще бъде достъпна единствено за малък процент потребители в САЩ, които използват смартфона на Apple – iPhone. От социалната мрежа заявиха, че „с течение на времето компанията планира да включи всички потребители”, без да конкретизира точен план.

В блогпоста, в който представи новата услуга Facebook Live, компанията казва още, че „Live ще ви позволи да покажете на близките си какво виждате в реално време, независимо дали посещавате ново място, готвите любимото си ястие, или просто искате да споделите малко мисли с тях”.

Видеопотокът ще показва броя наблюдатели в реално време, имената на „приятелите” ви, които също гледат, както и коментари на случващото се. Завършеният видеоклип ще се запазва на „стените” на потребителите, докато те не решат да го изтрият.

И все пак помислете дали ще ползвате новата услуга, след като учени откриха, че животът без Facebook е по-хубав. Анализът е на Института за изследвания на щастието в Копенхаген. Според него, когато се откажат от Facebook, хората губят чувството за самота и пристъпите на гняв и повишават удовлетворението от живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари