Фейсбук и Туитър блокираха профилите на Доналд Тръмп

0
Ако нарушенията се повторят акаунтът на американския президент може да бъдат изтрит трайно, предупредиха от Туитър
Ако нарушенията се повторят акаунтът на американския президент може да бъдат изтрит трайно, предупредиха от Туитър Снимка: ЕПА / БГНЕС

Ако нарушенията се повторят акаунтът на американския президент може да бъдат изтрит трайно, предупредиха от Туитър

Фейсбук е блокирал профила на президента на САЩ Доналд Тръмп за 24 часа малко след като изтри негово видеообръщение, в което призовава привържениците си, които щурмуваха Капитолия, да се разотидат и повтаря необоснованите си твърдения за измама на президентските избори през ноември, съобщи ДПА.

"Ние установихме две нарушения на политиката по отношение на страницата на президента Тръмп, които ще доведат до блокиране за 24 часа, което означава, че той ще изгуби възможността да публикува на платформата в този период", се казва в съобщение на Фейсбук.

По-рано и Туитър блокира профила на Тръмп за 12 часа и го заплаши с трайно изтриване, след като отстрани три от публикациите му поради "риск от насилие".

Привърженици на американския президент щурмуваха в сряда сградата на Конгреса, който заседаваше за утвърждаване на победата на кандидата на демократите Джо Байдън на президентските избори в САЩ през ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари