Фармацевт от Русе: Електронната рецепта за антибиотици предотвратява самолечението

1
Пациентите трудно ще свикнат с новия ред за получаване на антибиотици, смята Тихомира Чадържиян
Пациентите трудно ще свикнат с новия ред за получаване на антибиотици, смята Тихомира Чадържиян Видео: Кис 13

Пациентите трудно ще свикнат с новия ред за получаване на антибиотици, смята Тихомира Чадържиян

Задължителната електронна рецепта за антибиотици предотвратява самолечението. В това е убедена магистър-фармацевтът от Русе Тихомира Чадържиян. Според нея, по този начин ще се избегнат доста злоупотреби, тъй като необходимостта от антибиотично лечение минава задължително през посещение при джипи или специалист.

Аптеките нямат проблем с изпълняване на електронните рецепти, но пациентите трудно ще свикнат с новия ред за получаване на антибиотици, смята Тихомира Чадържиян, цитирана от Кис 13.

Оказва се обаче, че електронните рецепти се отнасят и за спешните пациенти. От вчера рецептите са задължителни и за лекарствата на диабетици.

През вчерашния ден са издадени над 13 000 електронни рецепти в цялата страна, съобщиха по-рано днес от "Информационно обслужване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Вероятно момата е от аптеки...
    Та от тях лекарства - ама някой друг път! Анадънму?👹
  • 5
    11
    Д-р Костадинов
    "лечителите" не са много умни нито са учени и откриватели, те са зубрили стари книги и са уредени тук и там , а тия "лек"-арства са поредната схема за отравяне и ограбване от (((едни))), тъйче пиийте си хапчетата ,янко го боли
  • 7
    10
    Подозрителен
    " Чадържиян", а ?! Не знащо, но има ли намесен арменец и нещо започва да ми става подозритело. Някаква измама се готви. И май ще се окажа прав. Хора с изписани антибиотици за по 30 лева се връщат към личните си лекари защото аптеката имала само такъв от 130 ! Дет се вика, 100 кинта оборот отгоре си е това.
  • 7
    9
    Де да знам
    Нещо не ми е много ясно. Тялото си е мое, здравето си е мое, но аз нямам право да мнение как да си го поддържам и лекувам ли? Нямам право на самолечение?! Ама това е извратено дори като идея. А ние го въвеждаме. Ама /че не ми се търси линка към статията/ AI е поставил диагнози, които се оказват над 90% правилни и адекватни. При "човешките лекари" този процент се върти около 70.
  • -1
    8
    Данчо, Марче,
    Никакви лекари, да не сте луди, само самолечение, газ, мас, леене на куршум и задължително - червен конец на ръката, на крака и на оная работа! И никакво излизане от пещерите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари