Фалстарт на делото за убийството на жена от Голямо Враново

0
Обвиненият е получил инсулт в затвора
Обвиненият е получил инсулт в затвора Видео: Русе Медиа

Делото за убийството на 68-годишната Райме Хасанова от Голямо Враново бе отложено за трети пореден път от Русенския окръжен съд.

На днешното разпоредително заседание стана ясно, че трима от роднините на убитата жена не са се явили, а по закон имат право да станат частни обвинители. Те трябва да се издирят и едва след като се чуе тяхното становище, делото може да започне по същество, информира Русе Медиа.

Подсъдимият за жестокото престъпление – 66-годишният Джелял Юсеинов, бе докаран в съдебната зала на инвалидна количка. Той бе освободен под парична гаранция от 5000 лв., след като получи инсулт в затвора.

Възрастната жена бе убита на 11 май 2017 г. в дома си, който се намира в края на Голямо Враново. Джелял отишъл в къщата на вдовицата и поискал физическа близост. Тя го изгонила, след което мъжът се върнал отново, нападнал я в опит да я изнасили и започнал да я стиска за шията. Въпреки съпротивата й, успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил. Той бе задържан два дни по-късно, като е направил самопризнания.

За престъплението Джелял Юсеинов може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари