Фалшива реклама за лекарства използва името на свещеник

0
Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство, посочва отец Методи Корчев
Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство, посочва отец Методи Корчев Снимка: YouTube / стоп кадър

Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство, посочва отец Методи Корчев

Отново фалшива реклама в интернет. Този път злоупотребата е с името на свещеник. В сайт се твърди, че отец Методи Корчев е разработил и патентовал лекарство за стави.

„Разбрах от близки познати, че се върти някаква измама. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт, за който нямам никаква идея за какво става дума“, коментира отец Корчев.

Той не знае дали някой си купува този продукт.

„За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство, посочи още отецът.

Еки на bTV вчера опитва да си поръча лекарството. В хода на поръчката с него се свързва търговец, който разпитва за симптомите. Допълва, че цената се определя от курса на лечение.

„Цената има в момента голям промоция. Определя се от така да се каже симптомите и курса, който трябва да се изпише на самия пациент“, коментира мъж в слушалката.

На коментар, че в сайта пише, че лекарството е разработвано от отец, търговецът казва, че няма такова нещо и има грешка.

Според отец Корчев няма грешка, а целенасочена измама.

„Този продукт дори не е лекарски, няма поизводител и няма описани съставки. Няма да е забавно, ако някой го поръча, за да се лекува, той дори може да му навреди“, коментира Методи Корчев.

От Софийската света митрополия призовават хората да не се подвеждат от подобни реклами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари