Европейски проект представя в Русе скрития потенциал на река Дунав

2
Проектът ще гостува в Русе пред Доходно здание с информационен щанд
Проектът ще гостува в Русе пред Доходно здание с информационен щанд Снимка: Dunavmost

Проектът „По водите на Дунав – Комуникиране на скрития потенциал на региона“ е по инициатива на унгарската организация European Ноusе/Danubiana Network, подкрепен от Европейски съюз.

Проектът ще гостува в Русе на 18 юли 2022 година от 9:30 до 11:30 в централната част на град Русе пред Доходно здание с информационен щанд, предава Русе Медиа.

Инициативата се провежда между януари – декември 2022 г., като комуникационен проект, използващ неконвенционални методи и цели да:

  • подчертае защо регионалното сътрудничество е важно;
  • подчертае полезността и необходимостта от подкрепата на ЕС (Кохезионния фонд) за по-слабо развитите региони

В полезрението на проекта е река Дунав с нейните мостове, лодки и пристанища, символ на свързаност и заедност. Дунавските пътешествия започват в Улм (Германия) и Кремс (Австрия), като страни с важни нетни вноски в бюджета на ЕС, като приема съобщенията на гражданите от Улм и Кремс и ги предава до гражданите на осем града от други пет дунавски страни, получатели на средства от Кохезионния фонд, а именно: Komarno (SK), Komárom (HU), Мохач (HU), Вуковар (HR), Калафат (RO), Видин (BG), Гюргево (RO) и Русе (BG)

Проектът се реализира чрез срещи с местните жители, не в затворени „официални“ места, а по нестандартен начин – чрез поставяне на мобилна цветна инсталация на обществени места, където да се осъществи диалог с гражданите за присъствието на Европа в тяхното ежедневие. Фокус на проекта е да се разбере как по-добре би могъл да функционира Европейският съюз и как да се използва Кохезионният фонд по отговорен начин за намаляване на различията между европейските региони.

Danubiana Network подпомага успешното прилагане на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари