Европейската прокуратура разследва 9 български дружества

2
Конфискуваха техника за 6 милиона евро
Конфискуваха техника за 6 милиона евро

Конфискуваха техника за 6 милиона евро

Европейската прокуратура разследва 9 български дружества, които са заподозрени в извършване на измами с цел получаване на средства от ЕС, съобщиха от пресцентъра на структурата.

По-рано тази седмица, на 22 март, бяха извършени 25 обиска в София и други градове в областите София, Перник и Монтана и бяха разпитани 10 заподозрени.

Разследваните лица са управители, собственици и представители на дружества, които са кандидатствали и получили средства от ЕС по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", която е насочена към малки и средни предприятия и има за цел да подобри развитието на българската икономика. Те са заподозрени в участие в организирана престъпна група и в представяне на фалшиви документи и декларации с цел незаконно получаване на тези средства.

По време на претърсванията са иззети голямо количество документи и оборудване (самосвали, багери, челни товарачи), което е било закупено с получените средства, на стойност 6 млн. евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    eee??
    Колонизаторите ще започнат да си събират данъка в евро, че са на зор сега да си купят рубли. Специфичното при финансирането с "еврофондове" е, че ти вземат и собственото ( то може да е и с кредит от банката) съфинансиране, казано простичко собствените ти пари, а собствените средства на фирмите по "Конкурентоспособност" са над 70%, "европейското" е 20-30% от проекта !!!! Вие смятайте !
  • 19
    1
    русенец
    Може ли и Даков да проверят преди да е изтровил Русе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари