Европейската прокуратура извършва обиски в два хотела в български ски курорт

0
Проверява се евентуална злоупотреба със средства, отпуснати след Ковид-пандемията
Проверява се евентуална злоупотреба със средства, отпуснати след Ковид-пандемията Снимка: БТА

Проверява се евентуална злоупотреба със средства, отпуснати след Ковид-пандемията

Европейската прокуратура съобщи, че нейни представители в София извършват обиски в два хотела в български ски курорт по разследване за измама с помощи, предоставени покрай отминалата пандемия от ковид, предаде БТА.

През 2020 г. и 2021 г. разследваното дружество е получило 220 000 евро от Европейския социален фонд по три оперативни програми. Помощите бяха предназначени за обезщетения за служителите заради спирането на дейността при налагането на ограничения за движението на гражданите, се отбелязва в съобщението.

Има съмнения, че работодателят е поискал някои от служителите да върнат част от получените обезщетения и че от тяхно име са били подправени документи. По случая са били получени данни от ДАНС, а обиските тази сутрин са били извършени от служители на Главна дирекция "Национална полиция", се допълва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари