ЕК призовава за пълно прекратяване на газовите доставки от Русия

0
Европейският съюз трябва да се подготви за шоково прекъсване на руските газови доставки
Европейският съюз трябва да се подготви за шоково прекъсване на руските газови доставки Снимка: IStock / Getty Images

Европейският съюз трябва да се подготви за шоково прекъсване на руските газови доставки

В стратегическият документ, и с който разполага електронното издание "Юрактив", призовава 27-те страни членки на ЕС да се подготвят за шоково прекъсване на руските газови доставки, след като Русия прекрати едностранно договорните отношения с Полша и България, посочва БНР.

Европейската комисия препоръчва временното въвеждане на регулирана горна граница на цената на газа, след като средната цена през март се е увеличила седем пъти в сравнение със същия период на миналата година, а това от своя страна е довело до скок в цената на тока.

Предишните мерки на ЕК от есента са изхождали от постоянно увеличение в цената на газа.

"Сега вече трябва да сме подготвени за изненадващо, мащабно или напълно спиране на руските газови доставки, което би довело до непосилно високи цени и недостиг на газа", се казва в стратегическия документ, който Еврокомисията трябва да одобри утре, 18 май, твърди "Юрактив".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    русенец
    Не, това е още любовната игра, същинският секс не е започнал. Все още ЕС под прякото ръководство на САЩ въвеждат санкция след санкция, а Русия стриктно ги спазва. В резултат на това Западна Европа и САЩ са в състояние на нечувана инфлация, а Русия - имат рекорден за СВЕТА бюджетен излишък от началото на годината. Да, сексът ще започне на зима, когато ще е студено, тъмно и гладно.
  • 4
    1
    Ха-ха-хах!
    Е, не, товарищ Путин наистина ви еба майката, €врогейове нещастни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари