Европейската банка подкрепя развитието на Русе

0

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов проведе официална среща с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие. Поводът за визитата беше  обсъждането на бъдещи възможности за финансиране на различни проекти.

На срещата присъстваха г-жа Лариса Манастърли – директор на банката за България, Илия Кардашлиев и Иван Церовски – представители на банката, зам.-кметът по европейски въпроси д-р Страхил Карапчански, секретарят на Общината г-н Димитър Генков, както и други членове на екипа на г-н Стоилов.

Кметът представи визията на Русе за следващите четири години и проектите, по които общинска администрация вече усилено работи. По думите му,  Общината продължава да работи с високи темпове, реализирайки мащабни проекти, които да променят още повече облика на града.

От своя страна, представителите на финансовата институция заявиха ясна позиция по отношение на подкрепата си към развитието на дунавската столица на България, която е и сред първите посетени общини в страната след стъпването в длъжност на директора за България г-жа Лариса Манастърли. Делегацията представи възможностите за кандидатстване за финансиране от Европейската банка и условията за одобрение.

В заключение представителите на Европейската банка единодушно заявиха, че Община Русе неслучайно е избрана като потенциален партньор, тъй като финансовите й показатели са високи, а капацитетът и желанието за развитие налице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари